A Kultúr Projekt Nonprofit Kft 2021. júniusában az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával bemutatta a  Monarchia Operett Sissi a magyar királyné című Huszka operettjét a Gödöllői Királyi Kastély Díszudvarán, majd augusztusban Budapesten, a Városmajorban. Ezután a produkció hazai és erdélyi turnéra indult, ahol eddig mindenütt állótapsos ovációban részesült.

2021-ben voltunk Ezen kívül voltunk Kisvárdán, Tokajban, Aradon, Nagyváradon, Kolozsváron és Szatmárnémetiben.

A darabot a 48-as szabadságharc tiszteletére mutattuk be , gyönyörű képet ad a magyar hazafiságról. Az operett bemutatja Sisi híres magyarság szeretetét és az anyacsászárnéval való szembenállását, miközben fölvázol egy máig sem tisztázott, beteljesületlen szerelmet Gróf Andrássy Gyulával, későbbi külügyminiszterünkkel.

A darab központi gondolata a totális elnyomás után a Kiegyezés létrejötte, melyben Sisi Andrássyval való kapcsolatán keresztül fontos szerepet játszik, s amely így a magyarság fejlődésének döntő pillanata.

A darab szívet melengető, magyarságunkról megrendítő módon szóló, ugyanakkor nagyon érdekes, és ezen belül szórakoztató pillanatokban gazdag élményekhez juttatja a nézőket.

Erzsébet királyné és Andrássy gróf feltételezett szerelme, a politikai vetületek érdekessége igen sikeresen illeszkedett az operett hagyományaihoz illő táncoskomikus-szubrett párok szórakoztató és mozgásban-táncban gazdag jeleneteihez, nem beszélve Oszvald Marika lenyűgöző jelenlétéről, aki az elegáns társalkodónőből „vedlett át” ízig-vérig magyaros, megdöbbentő ruganyosságról tanúbizonyságot tevő asszonnyá.

2021. Június 12-én és 13-án bemutattuk a Sissi, a magyar királyné című Huszka operettet a Gödöllői Királyi Kastély Díszudvarán, majd augusztus 14-én és 15-én Budapesten, a Városmajorban.

Ezen kívül voltunk Kisvárdán, Tokajban, Aradon, Nagyváradon, Kolozsváron és Szatmárnémetiben.

A közönség mindenütt sok sok tapssal, nevetéssel, olykor hangos ovációval fogadta az előadást, aminek a végén hosszú, állótapsos ünneplésben részesítette a szereplőket.

Ennek nyilvánvalóan oka mind a díszletek igényessége ( tervező Rákay Tamás) mind a 180 gyönyörűnek nevezett jelmez (tervező Kollár Péter Erik), valamint a műfaj kiemelkedő szólistáiból álló előadó csapat, amely joggal mondhatóan első osztályúvá tette a produkciót.

A darab szívet melengető, magyarságunkról megrendítő módon szóló, ugyanakkor nagyon érdekes, és ezen belül szórakoztató pillanatokban gazdag élményekhez juttatta a nézőket.

Erzsébet királyné és Andrássy gróf feltételezett szerelme, a politikai vetületek érdekessége igen sikeresen illeszkedett az operett hagyományaihoz illő táncoskomikus-szubrett párok szórakoztató és mozgásban-táncban gazdag jeleneteihez, nem beszélve Oszvald Marika lenyűgöző jelenlétéről, aki az elegáns társalkodónőből „vedlett át” izzig-vérig magyaros, megdöbbentő ruganyosságról tanúbizonyságot tevő asszonnyá.

Monarchia Operett küldetése, hogy az operett műfaját megismertesse az elkövetkező generációkkal is.